DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων στον τομέα της εξειδίκευσης του προγράμματος διά της παρακολούθησης σχετικών παιδαγωγικών μαθημάτων και μελέτης σχετικής βιβλιογραφίας.

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από:

  • την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας
  • την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής και
  • την πρακτική άσκηση των φοιτητών

Πρακτική Άσκηση

Ο σκοπός της Πρακτικής Άσκησης (Π.Α.) του προγράμματος “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση”, είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια ειδικών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων σχετικών με τη οργάνωση και παροχή υπηρεσιών διδασκαλίας
και εκπαιδευτικής παρέμβασης και υποστήριξης, οι οποίες συνάδουν με τις ειδικές ανάγκες και δυνατότητες των ατόμων που βρίσκονται και φοιτούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και
εκπαίδευσης ή/και σχολικές μονάδες γενικής αγωγής όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Για να επιτευχθεί ο σκοπός της Π.Α. απαιτείται η επιτυχής διεκπεραίωση και ολοκλήρωση όλων των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Ημερολογίου/Παρουσιολογίου Διδακτικών Ωρών Πρακτικής Άσκησης: Σ’ αυτό ο/η φοιτητής/τρια καταγράφει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιεί κάθε ημέρα. Η καταγραφή αυτή, η οποία έχει την έννοια της υπεύθυνης δήλωσης του/της φοιτητή/τριας και βεβαιώνεται από τον/την υπεύθυνο της σχολικής μονάδας/δομής, ο/η οποίος/α υπογράφει (με ονοματεπώνυμο και υπογραφή) στον προβλεπόμενο χώρο, για κάθε ημέρα πραγματοποίησης της Π.Α..
Η καταγραφή των διδακτικών ωρών στο “Ημερολόγιο/Παρουσιολόγιο Διδακτικώ Ωρών Π.Α.”, γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται η κάθε μία από τις τέσσερις (4) εκπαιδευτικές
δραστηριότητες.

Σχεδιασμός μαθημάτων ή εκπαιδευτικών παρεμβάσεων: Για κάθε ώρα μαθήματος ή εκπαιδευτικής παρέμβασης, ο/η φοιτητής/τρια θα συντάσσει χωριστό Σχέδιο μαθήματος ή εκπαιδευτικής παρέμβασης, το οποίο θα θέτει υπόψη του εκπαιδευτικού της τάξης ή του μέλους Ε.Ε.Π. ίδιας ειδικότητας.
Από όλα τα Σχέδια μαθημάτων ή εκπαιδευτικών παρεμβάσεων που θα έχει συντάξει για την εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα, ο/η φοιτητής/τρια θα επιλέξει πέντε (5) Σχέδια (αντιπροσωπευτικά διαφορετικών μαθημάτων/εκπαιδευτικών παρεμβάσεων ή τάξεων) και θα τα συμπεριλάβει στο Παράρτημα του Portfolio (έχοντας κάνει τις σχετικές παραπομπές στο κείμενο του Portfolio).

Εργασίες με επιλεγμένα video καλής εκπαιδευτικής πρακτικής στην E.A.E.: Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της Π.Α. και σε χρόνο που εξυπηρετεί το/τη φοιτητή/τρια, θα πρέπει, σταδιακά, να πραγματοποιηθεί η μελέτη των 20 επιλεγμένων video καλής εκπαιδευτικής πρακτικής στην ΕΑΕ. Τα εκπαιδευτικά video θα διατεθούν στους/στις φοιτητές/τριες κάθε Ακροατηρίου από τον/την Προσωπικό/ή Σύμβουλο Π.Α.

Εκπόνηση της εργασίας Portfolio:  H ατομική εργασία Portfolio της Π.Α. είναι μια ταξινομημένη παρουσίαση των διδακτικών ωρών στις οποίες συμμετείχε ο/η φοιτητής/τρια και μια ολοκληρωμένη έκθεση των εργασιών, δραστηριοτήτων, εμπειριών, διαπιστώσεων και εντυπώσεων του/της φοιτητή/τριας από την παρακολούθηση και συμμετοχή του/της στην κάθε μία
από τις 4 εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της πρακτικής του/της άσκησης.
Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνει ανάλογη παρουσίαση από τη μελέτη των 20 εκπαιδευτικών video καλής εκπαιδευτικής πρακτικής στην Ε.Α.Ε. καθώς και από τη συμμετοχή του/της φοιτητή/τριας στα 4 Σεμινάρια.
Στο τελευταίο τμήμα του Portfolio (στο Παράρτημα) θα πρέπει να περιλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά Σχέδια διδασκαλίας ή εκπαιδευτικών παρεμβάσεων που συνέταξε ο/η φοιτητής/τρια κατά την υλοποίηση της πρακτικής του/της άσκησης (δηλ. 5 Σχέδια από την δραστηριότητα «Σχεδιασμός μαθημάτων ή εκπαιδευτικών παρεμβάσεων» και 10 Σχέδια από τη δραστηριότητα «Εποπτευόμενη αυτόνομη διδασκαλία ή εκπαιδευτική παρέμβαση»). Τέλος, είναι δυνατόν να περιλαμβάνει (κατ’ επιλογή του/της φοιτητή/τριας) και άλλα δείγματα εργασιών/δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της πρακτικής του/της άσκησης.

ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΡΤΦΟΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”

Το φοιτητικό φροντιστήριο της “Desknet” αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης με το πιο ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης. Το πακέτο μας περιλαμβάνει: Παρουσιολόγια, Σχέδια Μαθήματος, 20 Εκπαιδευτικά Βίντεο και Συγγραφή Εργασίας 10.000 λέξεων.

Συμπληρώστε τη φόρμα κοστολόγησης που θα βρείτε στη σελίδα μας και μάθετε άμεσα το κόστος του πακέτου.