DeskNET Φοιτητικό Φροντιστήριο

DeskNet
Διακοπές σε νησί

Φοιτητικές διακοπές σε νησί: Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έφτασε! Η εξεταστική και οι πανεπιστημιακές υποχρεώσεις έχουν τελειώσει και η εξεταστική του Σεπτεμβρίου φαντάζει μακρινή. Ήρθε η ώρα των διακοπών. Μακριά από τη ζέστη και τη φασαρία της πόλης. Ήρθε η στιγμή για διασκέδαση και χαλάρωση. Ήρθε η στιγμή να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να επανέλθουμε δριμύτεροι για το χειμώνα που θα έρθει.
Ας δούμε 10+2 top καλοκαιρινούς προορισμούς.

ΠΑΡΟΣ

Το νησί της ΄Πάρου

Το νησί θεωρείται από τους δημοφιλέστερους προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών των νέων, αφού συνδυάζει ομορφιά, υπέροχες παραλίες και νυχτερινή ζωή. Πανέμορφα χωριά μέσα σε ειδυλλιακά τοπία σάς υποδέχονται κατά την άφιξή σας στο όμορφο νησί της Πάρου. Το ταξίδι ξεκινάει από την Παροικιά, τη σημερινή πρωτεύουσα του νησιού και λιμάνι του. Το καλοκαίρι τα στενά του παλιού οικισμού σφύζουν από ζωή. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη Νάουσα και τις Λεύκες που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού μέσα σε πυκνή βλάστηση με υπέροχη αρχιτεκτονική και στενάκια στρωμένα με μάρμαρο.

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Το νησί της Αστυπάλαιας

Το νησί της Αστυπάλαιας είναι η φυσική γέφυρα η οποία ενώνει τις Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα και σας υποδέχεται με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και το πάλλευκο χρώμα των σπιτιών της.
Η πεταλούδα του Αιγαίου, αφού η εικόνα της στο χάρτη, θυμίζει το πανέμορφο έντομο. Φτάνοντας στην Αστυπάλαια αντικρύζεις τους δύο ανεμόμυλους, ένας εκ των οποίων στεγάζει τη βιβλιοθήκη, το κάστρο και η Παναγιά η Πορταΐτισσα.
Το νησί προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Σον Πέρα Γιαλό, μπορείτε να γευτείτε ντόπια πιάτα σε ένα από τα καφέ ή τα ταβερνάκια που υπάρχουν την ημέρα, ενώ το βράδυ να πιες το ποτό σου στα μπαράκια που υπάρχουν στα καλντερίμια γύρω από το κάστρο.

ΙΟΣ

Το νησί της Ίου

 

Φτάνοντας στο νησί σε καλωσορίζει η πανέμορφη χώρα σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Όρμου, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφους. Ο οικισμός έχει κηρυχθεί διατηρητέος και θεωρείται από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
Το νησί της Ίου είναι ένα εναλλακτικός προορισμός και μπορείτε να κολυμπήσετε στις διάσημες παραλίες του Μυλοπόταμο και Μαγγανάρι, ενώ στα στενά σοκάκια του νησιού, κάθε βράδυ θα σας περιμένει και ένα ξέφρενο πάρτι.

ΙΚΑΡΙΑ

Το νησί της Ικαρίας

Το νησί της μακροζωίας. Απολαύστε την πεντακάθαρη θάλασσα, τις εντυπωσιακές παραλίες, φάτε ολόφρεσκα ψάρια πίνοντας κρασί και μη χάσετε ευκαιρία να απολαύσετε ένα Ικαριώτικο πανηγύρι. Οι ξέγνοιαστοι και χαλαροί κάτοικοι της, θα σας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο γλέντι, μακριά από άγχος και σκοτούρες.
Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα τέσσερα οινοποιεία του νησιού και να δοκιμάσετε το καριώτικο κρασί, να απολαύσετε μία αναζωογονητική θεραπεία στα ιαματικά νερά του νησιού, να απολαύσετε τη θέα στο Αιγαίου από το ακρωτήρι Πάπας και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από την παραλία του Να.
Η Ικαρία σας περιμένει για ένα χαλαρό διάλειμμα από την καθημερινότητα και που ξέρετε. Ίσως ανακαλύψετε και τα μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων της.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Το νησί της Ζακύνθου

Το “Φιόρε του Λεβάντε” ή “Τζάντε”, είναι το νοτιότερο νησί του Ιουνίου με καταπράσινα τοπία και ζεστές θάλασσες. Στο νότιο μέρος του νησιού αναπαράγονται οι χελώνες caretta-caretta, ενώ στις δυτικές ακτές του αναπαράγεται η φώκια Monachus-Monachus.
Στα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνεται το πρώτο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδος το οποίο βρίσκεται γύρω από το νησί, όπως συχνάζουν οι θαλάσσιες χελώνες caretta-caretta, καθώς και η βόλτα στην παλιά συνοικία Μπόχαλη, όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα και ανεβαίνοντας πιο ψηλά να θαυμάσετε το φρούριο της Ζακύνθου, πρωτεύουσα του νησιού επί Ενετοκρατίας. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε μια βόλτα εν πλω γύρω από το νησί και να επισκεφθείτε τις διάσημες παραλίες Ναυάγιο, Λαγανά, Γέρακα, Βασιλικό, Μαραθονήσι και Γαλιάζιες Σπηλιές, ενώ οι παραλίες Λαγανά, Τσιλιβή, Αργάσι, Καλαμάκι, Αλυκές, σας περιμένουν για ένα ξέφρενο beach party.

ΣΚΙΑΘΟΣ

Το νησί της Σκιάθου

 

Το νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε περιμένει για να σας προσφέρει απέραντο γαλάζιο σε συνδυασμό με πράσινη βλάστηση. Το νησί προσφέρει πάνω από 60 παραλίες με καθαρά νερά με πιο φημισμένη τις Κουκουναριές, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως η τρίτη καλύτερη στη Μεσόγειο. Το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, η Σκιιάθος, προσφέρει διασκέδαση για όλα τα γούστα και οι βόλτες στα πανέμορφα σοκάκια του θα σας ανταμείψουν με την ομορφιά τους. Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος μας λογοτέχνης Παπαδιαμάντης.

ΣΕΡΙΦΟΣ

Το νησί της Σερίφου

Η Σέριφος είναι το πιο άγριο από τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και ένα από τα ομορφότερα. Αν είσαι τύπος εναλλακτικός και προτιμάς την ησυχία από την πολυκοσμία, είναι ο ιδανικός προορισμός.  Οι παραλίες της ποικίλουν μορφολογικά. Θα συναντήσετε βραχώδεις ακτές αλλά και παραλίες με βότσαλα ή άμμο, τις οποίες μπορείτε να προσεγγίσετε είτε οδικώς, είτε μέσα από μονοπάτια, είτε μέσω θαλάσσης. Η παραλία Ψιλή Άμμος έχει βραβευτεί πρώτη για τις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Μέσα στη χώρα μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, τον καφέ σας ή το φαγητό σας, σε κάποιο από τα λιγοστά μαγαζιά.

ΑΜΟΡΓΟΣ

Το νησί της Αμοργού

Το νησί με το “απέραντο γαλάζιο” που ήταν το σκηνικό της ομότιτλης ταινίας. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της, απολαύστε το πρωινό σας σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο, δοκιμάστε την ψημένη ρακή που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα μπαρ και συναναστραφείτε με τους ντόπιους που θα σας υποδεχθούν με χαμόγελο.
Η Αμοργός διαθέτει παραλίες μικρές και μεγάλες, κόλπους, αμμώδεις ακρογιαλιές, παράκτιες σπηλιές μέσα σε βράχια, παραλίες με λευκή, ροζ αλλά και σκούρα άμμο, αποτέλεσμα του ηφαιστειογενούς εδάφους.

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Τα Κουφονήσια ανήκουν στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και αποτελούνται από το Άνω και Κάτω Κουφονήσι. Κατοικημένο και ανεπτυγμένο είναι μόνο το Πάνω και προτιμάτε από όσους αγαπούν τις ήρεμες διακοπές και τις παραλίες με τη χρυσή άμμο. Ιδανικός προορισμός για παρέες που σκοπό έχουν να ξεκουραστούν και να περάσουν όμορφα.
Φτάνοντας στο νησί, θα αντικρύσετε τον λευκό ανεμόμυλο στο λιμάνι και λίγο πιο πάνω θα σας υποδεχτεί η Χώρα, με τα ασβεστωμένα σπιτάκια της και τα γραφικά σοκάκια. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο και να κάνετε το γύρο του νησιού κατά μήκος της παραλίας και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Πορί, την διάσημη εξωτική παραλία του νησιού.
Αν σας βγάλει ο δρόμος σας Δεκαπενταύγουστο, ταξιδεύστε με καΐκι στο Κάτω Κουφονήσι για το μεγάλο πανηγύρι.

ΔΟΝΟΥΣΑ

Η παράδοση αναφέρει πως το νησί πήρε το όνομά του από τις δονήσεις που δέχεται από τα άγρια κύματα. Ένα μικρό νησί το οποίο μπορείς να εξερευνήσεις μέσα σε λίγες ώρες και να απολαύσεις στα νερά του όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Η Δονούσα αποτελεί ένα νησί με φυσική ομορφιά και οι μυρωδιές των κέδρων και των βοτάνων θα σας μεθύσουν.
Επισκεφθείτε το θαλάσσιο οικότοπο της Φωκοσπηλιάς, καταφύγιο της φώκιας monachus – monachus, την πρωτεύουσα του Σταυρού με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το ορεινό χωριό Μερσήνι με τα πέτρινα σπίτια του και το χωριό της Καλοταρίτισσας, στο οποίο θα φθάσετε με πεζοπορία μέσα από το μονοπάτι που ξεκινά από το Σταυρό.
Και στη Δονούσα, αν βρεθείτε Δεκαπενταύγουστο, μπορείτε να διασκεδάστε το πανηγύρι και να δοκιμάσετε το φημισμένο «πατατάτο» (κατσικάκι στην κατσαρόλα με πατάτες, μαγειρεμένο με ντομάτα και μυρωδικά).

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Άλλο ένα νησί των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, έκτασης 9 χλμ., το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να το εξερευνήσετε μέσα σε μιάμιση ώρα το πολύ. Το νησί αποτελείται από τρεις οικισμούς: το Μερσίνι, λιμάνι του νησιού, τη Χώρα και τη Μεσσαριά. Σύμφωνα μ’ έναν θρύλο, το νησί οφείλει το όνομά του στο θαμνώδες φυτό σχίνο, που αφθονεί στο νησί. Η Σχοινούσα συγκαταλέγεται στους top προορισμούς για διακοπές ήρεμες, ξεκούραστες και γαλήνιες, σε ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο τοπίο με πεντακάθαρα νερά.
Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τις δύο “πειρατικές” σπηλιές που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι. Τη Σπηλιά των Ψαράδων και τη Σπηλιά του Μανιάτη. Αν είστε λάτρεις των αναρριχήσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το φαράγγι του Χάρακα.

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Το μεγαλύτερο και δυτικότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων, η Ηρακλειά αποτελεί μοναδική επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με τον Όμηρο, η Ηρακλειά ήταν ο τόπος συνάντησης του Οδυσσέα με τον κύκλωπα Πολύφημο. Σύμφωνα με την παράδοση, στην Ηρακλειά βρίσκεται η σπηλιά στην οποία κατοικούσε ο κύκλωπας και ο μύθος  αναφέρει ότι όταν ο Κύκλωπας τυφλώθηκε από τον Οδυσσέα και κατάλαβε ότι δραπετεύει μαζί με τους άντρες του, άρχισε να πετάει βράχους για να βυθίσει το πλοίο τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργηθούν οι δύο βραχονησίδες του νησιού, τα Αβελονήσια.
Στην Ηρακλειά θα απολαύσετε πανέμορφες παραλίες και μονοπάτια για πεζοπορία στο βόρειο τμήμα του νησιού με θέα όλες τις Μικρές Κυκλάδες. Ακολουθήστε τα οκτώ διαμορφωμένα μονοπάτια στην ενδοχώρα και ανακαλύψτε την παρθένα ομορφιά του νησιού που περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000.

Ετοιμάστε σακίδια και βαλίτσες. Γεμίστε τις αποσκευές με μαγιό, πετσέτα, αντιηλιακό, καλοκαιρινή διάθεση, όρεξη για διασκέδαση, κέφι και χαμόγελα και ξεκινήστε. Η ζωή είναι μικρή και κάθε στιγμή της πρέπει να την απολαμβάνετε στο έπακρο.
Καλό καλοκαίρι!